Insula thailandeză Koh Tachai SE ÎNCHIDE pentru turiști

tk3s_20120806_zaf_v61_122-1024x683

Insula Koh Tachai din Thailanda, „cea mai frumoasa insulă” conform site-ului de specialitate beachmeter.com, se va închide în luna octombrie. Autorităţile thailandeze au luat această decizie din cauza faptului că turismul intens afectează negativ resursele naturale şi mediul înconjurător.

Insula, situată în largul coastelor provinciei Phang Nga, este parte a Parcului Naţional Similan, o destinaţie populară pentru turişti şi scufundători. Aproape toate parcurile naţionale marine din Thailanda se închid de la mijlocul lunii mai până la mijlocul lunii octombrie – anotimpul musonului – însă Koh Tachai nu se va redeschide, a informat ziarul Bangkok Post.

Barracudas-khoTachai3 (1)

koh-tachai-bon-diving-trip2

Tunya Netithammakul, directorul general al departamentului pentru conservarea florei si faunei, a declarat ca turismul a degradat resursele naturale ale insulei. Netithammakul se teme că insula nu se va mai regenera dacă nu se iau măsuri urgente.

Potrivit presei locale, o plajă din Koh Tachai are capacitatea de a adăposti 70 de turişti, însă de multe ori peste 1.000 de turişti se îngrămădeau alături de bărci turistice şi gherete cu mâncare. Thailanda atrage anual zeci de milioane de turişti străini.

You may also like

Comments are closed.

By