INP îl coboară cu picioarele pe pământ pe avocatul Valerian Mânzat

13332876_10153841719548547_2955581434970510783_n

Inspectoratul Național de Patrulare s-a autosesizat în privința renumitului avocat Valerian Mânzat care și-a plimbat copilul cu o decapotabilă, contrar prevederilor Regulamentului Circulației Rutiere.

Potrivit INP, Valerian Mânzat riscă amendă și câteva puncte de penalizare.

„În condițiile în care viața copilului a fost pusă în pericol, conducătorul auto riscă să fie sancționat în baza art. 240, aliniatul 1 din Codul Contravențional al RM cu o amendă de până la 500 de lei și aplicarea a 3 puncte de penalizare. Pentru că și persoana de la volan s-a expus riscului conducând mașina fără să-și cupleze centura de siguranță, sancțiunea este de până la 400 de lei cu aplicarea a 3 puncte de penalizare, în baza art. 235, aliniatul 1 din Codul Contravențional al RM.

La moment, polițiștii de patrulare stabilesc toate circumstanțele comiterii respectivei încălcări, inclusiv dacă celălalt pasager avea sau nu cuplată centura de siguranță, numărul de înmatriculare al unității de transport, locul, dar și data sfidării Regulamentului Circulației Rutiere”, potrivit INP.

Amintim că avocatul Valerian Mânzat a intrat în belea după ce a publicat pe contul său de Instagram un filmuleț în care acesta conducea un automobil, iar alături se afla soția și fiica acestuia. De menționat că mașina respectivă are doar două locuri, iar fetița acestora stătea așezată pe cotieră. În plus, Valerian Mânzat nu avea cuplată centura de siguranță.

După publicarea filmulețului, avocatul a fost făcut cu ou și cu oțet pe rețelele de socializare, fiind acuzat că, de dragul fițelor, i-a pus în pericol viața copilului său.

De menționat că cei trei discutau despre mărcile ochelarilor de soare pe care îi purtau.

You may also like

Comments are closed.

By