Încă 30 de zile de arest pentru fostul premier, Vlad Filat

filat5

În cadrul ședinței de judecată, care a avut loc astăzi, magistrații au decis prelungirea mandatului de arest preventiv a lui Vlad Filat cu încă 30 de zile. Potrivit procurorului Adriana Bețișor, au existat numeroase temeiuri ca instanța să ia o asemenea decizie.

„Am adus suficiente temeiuri rezonabile, inclusiv reieșind din comportamentul acestuia care le-a avut față de colegii săi, care au fost în fața instanței și care au făcut declarații vis-a-vis de influențele pe care le-au suportat pentru a fi determinați la acțiuni ce intrau în atribuțiile sale funcționale, fapt care este iminent și în continuare, având în vedere comportamentul acestuia de după gratii. Cum am mai menționat este vorba despre niște scrisori pe care le-a expediat clandestin, prin intermediul avocaților, către terțe persoane pentru efectuarea unor anumitor acțiuni în interesul acestuia. Având în vedere acest comportament, nu poate fi asigurată o altă măsură mai blândă, mai ales că și din penitenciar se încearcă influențări și coordonări a unor acțiuni”, a spus Bețișor.

Avocatul Igor Popa consideră că încheierea de astăzi a fost una abuzivă și ilegală.

„Nu a prezentat probe privind justificarea arestului. Această menținere în arest este o încercare de a-l izola și reduce la tăcere”, a declarat Igor Popa.

O nouă ședință de judecată va avea loc săptămâna viitoare.

You may also like

Comments are closed.

By