I-a furat motocicleta de sub nas. Isprava unui tânăr din Sângerei

123456

Angajații poliției criminale din Orhei au reținut un tînăr de 17 ani, domiciliat în or. Sîngerei, care se bănuiește în dobândirea ilicită a bunurilor altei persoane prin înşelăciune sau abuz de încredere, cu cauzarea de daune în proporţii considerabile.

Oamenii legii au stabilit că la 27 aprilie, bănuitul, sub pretextul unui cumpărător de bună credință, a însușit prin înșelăciune și încredere, de la un locuitor al satului Jora de Mijloc, raionul Orhei, o motocicletă de model ”Yamaha”, valoarea căreia fiind estimată la suma de aproximativ 40000 lei. Vânzătorul, împreună cu pretinsul cumpărător au verificat motocicleta pe traseu, după care suspectul a solicitat să se deplaseze de unul singur, astfel, vânzătorul a rămas în mijlocul drumului fără bani şi fără motocicletă.

La 20 mai, polițiștii au efectuat percheziții autorizate la domiciliul suspectului din or. Sîngerei, în rezultatul cărora au fost depistate și ridicate 2 motociclete de tip sport. Suspectul a descomplectat motocicleta sustrasă din Orhei, iar piesele le-a montat la cealaltă.

234567

1234567

În acest caz, Poliția a inițiat o cauză penală pentru escrocherie și urmează să stabilească proveniența celei de-a doua motociclete, deoarece bănuitul nu a putut explica de unde o deține.

Pentru comiterea infracțiunii de excrocherie, legea penală prevede o pedeapsă cu închisoare de pînă la 3 ani.

You may also like

Comments are closed.

By