FUG DE FILAT CA DRACUL DE TĂMÂIE // Martorii apărării au refuzat să vină la ședința de judecată

filat - deschide.md

Martorii apărării în dosarul fostului premier, Vlad Filat au refuzat din nou să se prezinte la ședința de judecată de astăzi. În total, în fața instanței urmează să vină 14 persoane. Avocatul Igor Popa a evitat să spună cine sunt martorii, ci doar că vrea ca aceștia să fie aduși cu forța în fața instanței.

„Cel puțin cinci martori trebuiau să fie prezenți. Cu părere de rău nu s-a prezentat nici un martor, în astfel de cazuri legea spune clar că martorul urmează să fie adus silit sau să primească și o amendă judiciară. Am solicitat ca martorii să fie aduși în mod silit. Urmează ca judecătorii să se pronunțe dacă vor fi aduși sau nu. Nu pot să vă zic pe nume”, a declarat avocatul Igor Popa.

De cealalată parte, procurorul Adriana Bețișor se arată nedumerită de solicitarea depusă de partea apărării privind aducerea silită a martorilor.

„Astăzi, au venit cu o cerere către judecători ca o parte din ei să fie aduși silit, ceea ce pentru mine este foarte ciudat. Cum poți să aduci silit un martor să facă declarații în favoarea ta în cadrul ședinței de judecată? Domnii avocați spun că au făcut careva încercări de a fi citați acești martori. Nu au fost prezente, nici măcar notele telefonice că i-au contactat”, a afirmat Adriana Bețișor.

Următoarea ședință de judecată va avea loc miercuri, 18 mai, la ora 14.00.

foto: deschide.md

You may also like

Comments are closed.

By