Forumul economic // Plahotniuc: Preocuparea mea este consolidarea statului de drept

forum

La Chişinău se desfășoară Forumul economic „Republica Moldova în noul context regional”, la care participă experți din străinătate, parteneri ai RM. Evenimentul este organizat de Asociaţia Oamenilor de Afaceri din ţara noastră, fondată de Vlad Plahotniuc, având drept scop identificarea unor soluții pentru dezvoltarea economică a RM.

În cadrul forumului, prim-vicepreşedintele PDM, Vlad Plahotniuc a declarat că în situația politică actuală din țară, preocuparea sa este consolidarea statului de drept.

„Scopul comun este ca principiul respectării legii să fie o caracteristică importantă a guvernării. Aceste condiţii sunt absolut necesare pentru a încuraja concurenţa, a creşte economia şi de a crea un mediu transparent a mediului de afaceri. Suntem preocupaţi de stoparea abuzurilor făcute de instituţiile de control care sufocă businessul în ultimii ani prin controale abuzive, prin corupţie. Eu cred că trebuie să dispară mentalitatea unor funcţionari de control precum că oamenii de afaceri trebuie trataţi ca posibili evazionişti”.

Totodată, Plahotniuc a mai spus că Guvernul ar trebui să vină, în cel mai scurt timp, cu o procedură clară şi simplă de reglementare a mediului de afaceri.

„Noi, la nivelul majorităţii parlamentare susţinem toate iniţiativele în acest sens şi apreciem mult proiectul domnului prim-ministrul de reformare a Guvernului. Oamenii vin către noi cu solicitări clare de ordin social, economic şi politic. Oamenii vor linişte şi ordine în ţară. Pentru a le oferi acest lucru, noi trebuie să mergem înainte pe calea europeană. Această cale ne va permite să obţinem acele performanţe pe care le admirăm în ţările europene. Eu îmi iau un angajament personal de a susţine menţinerea echilibrului şi stabilităţii politice în ţară care este vital pentru buna funcţionare a instituţiilor, dar şi pentru o dezvoltare sănătoasă a mediului de afaceri”, a adăugat Vlad Plahotniuc.

captură: publika.md

You may also like

Comments are closed.

By