UCRAINA este câștigătoarea Eurovision 2016

Eurovision Song Contest 2016 - Semifinals - Day 2

În această seară a avut loc finala competiţiei Eurovision 2016 care s-a desfășurat la Stockholm, Suedia. Pe scenă au urcat reprezentanți din 26 de țări, însă Ucraina a fost declarată câştigătoarea concursului, cu piesa „1944”, interpretată de Jamala, pe numele real Susana Jamaladynova. Pe locul doi s-a clasat Australia, fiind urmată de Rusia.

Ucraina a obţinut un total de 534 de puncte.

Textul piesei „1944” este inspirat din amintirile străbunicii Jamalei, care în perioada regimului stalinist a fost deportată din Crimeea împreună cu alți circa 240.000 de tătari. Piesa a stârnit numeroase discuții și polemici în Rusia. Oficiali de la Moscova și din Crimeea au protestat împotriva acestei alegeri care, potrivit lor, are menirea de a denigra Rusia.

Republica Moldova a acordat 12 puncte interpretei din Ucraina, Jamala (Piesa „1944”) și 7 puncte pentru Sergey Lazarev din Rusia.

Menționăm că țara noastră a fost reprezentată în acest an de către tânăra interpretă Lidia Isac care s-a întors acasă după prima semifinală a concursului. Lidia Isac a participat cu piesa „Falling Stars”.

Marea Finală Eurovision 2016 integral:

You may also like

Comments are closed.

By