Filip vrea investigații ample la BNAA: „Sistemul judecătoresc urmează a fi curățat”

filip

Premierul Pavel Filip a semnat recent demersuri în adresa Procuraturii Generale, Procuraturii Anticorupție și Centrului Național Anticorupție pentru intensificarea activităților de investigație în legătură cu prejudicierea Biroului Național al Asiguratorilor Auto (BNAA).

De asemenea, Pavel Filip a anunțat în cadrul ședinței de miercuri că va fi înaintată o propunere către Președintele Nicolae Timofti de eliberare din funcție, pentru abaterile disciplinare comise, a judecătorului care a instrumentat cazul prejudicierii bugetului BNAA.

Șeful Cabinetului de miniștri a menționat, în context despre problemele generate de deciziile controversate ale unor judecători și de tranzacțiile suspecte efectuate prin intermediul unor bănci comerciale, care au condus la prejudicierea bugetului Biroului Național al Asiguratorilor Auto cu peste 20 mln. de lei și au provocat riscul excluderii Republicii Moldova din sistemul internațional ”Cartea Verde”.

”Sistemul judecătoresc urmează a fi curățat, astfel încât să fie asigurate toate condițiile necesare pentru funcționarea unei justiții corecte și independente”, a accentuat Premierul.

You may also like

Comments are closed.

By