Filat vrea să-și aducă prietenii cu forța în fața instanței, să-l apere!

filat

Avocatul Igor Popa s-a arătat indignat de faptul că martorii, care ar trebui să se prezinte la judecată pentru a-l apăra pe clientul său, Vlad Filat, nu vor să vină în instanță. Din lista celor 14 martori, la ședința de astăzi nu s-a prezentat niciunul. În această situație, Popa a declarat că trebuie aduși silit în fața judecătorilor.

„Cu părere de rău nu s-a prezentat nici un martor al apărării din lista acceptată de către judecători… În astfel de cazuri legea spune clar că martorul urmează să fie adus silit sau să primească și o amendă judiciară. Noi am cerut prin cerere ca martorii să fie aduși în mod silit, urmează ca la următoarea ședință judecătorii să se pronunțe asupra deciziei de a fi aduși sau nu”, a spus Popa după ședința de judecată de astăzi.

Procurorul Adriana Bețișor a declarat, la rândul său, că este o absurditate să-ți aduci martorii cu forța și că, de fapt, aceștia nu au ce declara în dosarul Filat.

„Vom vedea la ședința următoare ce motivații plauzibile vor fi aduse de partea părții apărării vizavi de neprezentarea nici a unei persoane din cei 14 pentru examinarea în fond. Mă face să constat, pentru a nu știu a câta oară, că acești oameni nu au ce spune în cadrul ședinței de judecată. Practic de mai bine de jumătate de an aud că o să fie aduse probe pertinente care o să combată probele părții acuzării prin declarațiile martorilor. Care declarații de martorilor? Nu este nicio probă care să combată versiunea și ceea ce am probat noi până la această etapă, inclusiv declarațiile martorilor acuzării, probele, înscrisurile, tot ceea ce am documentat noi și am pus pe masa judecătorilor”, a conchis Bețișor.

You may also like

Comments are closed.

By