5 C
Chișinău
Friday, April 16, 2021

Duminică au loc alegeri locale în Ochiul Roș și Sărata-Galbenă: Doi membri „Antifa”, candidați

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Duminică, 15 mai, vor avea loc alegeri locale noi ale primarilor în comuna Ochiul Roș, raionul Anenii Noi, şi comuna Sărata-Galbenă, raionul Hînceşti.

Pentru desfășurarea acestui scrutin, în comuna Ochiul Roș, raionul Anenii Noi, a fost constituită o secție de votare, unde își vor exercita dreptul de vot 346 alegători. În comuna Sărata-Galbenă, raionul Hînceşti, au fost constituite 5 secții de votare, iar pe listele electorale de bază sunt înscrişi 4536 alegători.

În cursa pentru funcția de primar al comunei Ochiul Roș, raionul Anenii Noi, s-au înregistrat patru concurenți electorali, iar pentru cea de primar al comunei Sărata-Galbenă, raionul Hînceşti – cinci. Printre candidați se numără și doi activiști ai mișcării extremiste „Antifa”, condusă de fostul comunist Grigore Petrenco. Este vorba despre Alexandr Roșco și Mihail Amerberg.

Screenshot_6
Screenshot_6

Pentru organizarea și desfășurarea alegerilor locale noi din 15 mai curent din bugetul de stat au fost alocați 137 013,83 lei.

Comisia Electorală Centrală menționează că mandatul primarului comunei Sărată-Galbenă, raionul Hînceşti, a încetat înainte de termen, în legătură cu incompatibilitatea funcției de primar cu cea de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, iar mandatul primarului comunei Ochiul Roș, raionul Anenii Noi în legătură cu demisia sa din motive de sănătate.

grupul_petrenco_condamnat20_20074000_13843300.jpgpublika

foto: publika.md

Amintim că Alexandr Roșco și Mihail Amerberg, împreună cu alți patru membri „Antifa”, printre care și liderul Grigore Petrenco, au fost arestați, în 2015, pentru organizarea dezordinilor în masă în timpul unor proteste care au avut loc în fața Procuraturii Generale. Recent, aceștia au fost eliberați sub garanția PSRM. La moment, aceștia se află sub control judiciar, acestora fiindu-le interzis să apară la acţiuni de protest.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img