Dodon vrea să blocheze intrările în oraș de 9 mai

blindate prsm.jpg9

Liderul PSRM, Igor Dodon a venit cu un apel către forțele politice, dar și cetățeni în contextul intrării pe teritoriul RM a soldaților NATO. Socialistul cere blocarea accesului militarilor și a tehnicii în Piața Marii Adunări Naționale din capitală, de 9 mai, atunci cînd vor fi prezentate mai multe unităţi de tehnică militară.

„Trebuie să facem tot posibilul ca să nu permitem accesul tehnicii militare în PMAN pe 9 mai. Socialiștii vor bloca intrările în oraș ca să le împiedice planurile. Chem toate forțele politice și sociale să se unească pentru a apăra suveranitatea și neutralitatea Moldovei. Nu vom permite soldaților NATO să introducă blindatele lor în oraș și să le localizeze în PMAN în această zi sfântă pentru noi, Ziua Victoriei!”, a scris Dodon pe Facebook.

Amintim că în această dimineață, la vama Sculeni, socialiștii au reținut pentru o oră convoiul de militari și blindate, ajunse în Moldova pentru a participa în cadrul exerciţiului moldo-american „Dragon Pioneer 2016″.

blindate prsm.jpg999

blindate prsm.jpg8

blindate prsm.jpg00

blindate prsm

Potrivit lui Igor Dodon, tehnica militară se află acum în drum spre Negrești.

Menționăm că militarii Armatei Naţionale şi ai Statelor Unite ale Americii urmează să participe, în perioada 3 mai — 20 mai 2016, la exerciţiul „Dragon Pioneer 2016”, desfăşurat, în premieră, în Republica Moldova. La aplicaţii vor fi antrenaţi 198 de militari ai Regimentului 2 Cavalerie al SUA şi 165 de militari din Batalionul Geniu, Batalionul 22 de menţinere a păcii, precum şi din brigăzile 1, 2 şi 3 ale Armatei Naţionale.

În cadrul „Dragon Pioneer 2016” vor fi utilizate 58 de unităţi de tehnică din dotarea armatei SUA, dintre care 11 maşini de luptă şi asigurare de luptă (geniu), 18 maşini de manevră HMMWV, 29 maşini de transport, medicale, geniu. Armata Naţională va participa cu 40 de maşini de geniu şi asigurare.

You may also like

Comments are closed.

By