Cum Maia Sandu a ajuns să fie promovată prin instrumentele finanțate din banii BEM

maia sandu

Acest articol este despre cheltuielile Maiei Sandu suportate pentru fondarea și promovarea PAS. Am fost motivat să scriu textul după ce la ședința de duminică cotizația de 300 lei a devenit 100 de mii pentru persoanele fizice și 200 mii pentru sponsorii persoane juridice, deși spunea „liderul” noului partid ca plafonul va fi extrem de jos. Un alt motiv este planificarea bugetară a PAS pentru campania electorală din toamnă, o campanie în care vor să promoveze un președinte care să provoace noi alegeri anticipate, respectiv să suportăm noi cheltuieli de milioane pentru organizarea alegeri parlamentare. Joc politic stupid, în loc să fie înaintat un președinte de țară.

Așadar, Maia spune că toate cheltuielile pentru fondarea partidului au fost suportate prin donații transparente, însă nici până acum nu a spus de unde a luat bani pentru zboruri scumpe la unele evenimente unde s-a prezentat în calitate de viitor lider politic. Aceste plecări au acoperit de câteva ori bugetul suportat chipurile la fondare. Transparență, sigur?

Într-un interviu acordat recent, Maia Sandu ne spunea că va face campanie electorală cu 20 mii lei și că nu va apela la resurse financiare de la persoane dubioase, ei bine haideți să vedem ce înseamnă “nu vom apela la resurse financiare de la persoane dubioase”.

Pe Ziarulnational.md, un portal de știri și ziar finanțat în totalitate din banii furați de la BEM, Maia Sandu este mai prezentă decât Vlad Filat în timpurile lui de glorie, da, acele timpuri când a fondat acest portal pe banii scoși fraudulos din Banca de economii. Promovarea se face pe gratis? Absolut gratuit numele Maiei Sandu este prezent zilnic pe acest site și în ziar? Oare întreținerea redacție nu se bagă la cheltuielile de partid?

Unimedia.md, alt portal celebru cumpărat la un preț de nimic 900 000 euro, de către Cristian Jardan, un simplu tânăr din Ungheni care, surpriza, este cumetru cu Angela Filat. Stimați prieteni acest portal de știri la fel e cumpărat pe banii voștri scoși din BEM de către al vostru Vlad Filat. Și aici zilnic ni se povestește despre orice cuvânt care îl rostește Maia Sandu. Tot free? Sigur?

În cazul Vocea Basarabiei e mai simplu, Vlad Filat a fraudat de două ori, o data când a scos bani din BEM pentru a plăti lui Țibuleac și a doua oară când au preluat ilegal acțiunile de la Saharneanu. La acest post de radio putem afla cât de unionistă este Maia, și cât de tare își dorește ea și echipa, să unească cele doua maluri ale Prutului. Bine că după reținerea lui Filat redacția TV a fost redusă și a mai scăzut puțin propaganda.

TV7 o televiziune liberă și echidistantă, care în ultimele 3 săptămâni la cele 2 talkshow-uri pe care le au, invită doar reprezentanți ai PAS-ului, cu mici excepții, Maia, Muravschi, iarăși Maia, Maia cu echipa, Maia fără echipa, Maia Interpol, Maia Politica…

Mai sunt și multe alte portaluri finanțate sau fondate din banii de la BEM. Probabil o analiză a tuturor acestor surse media ar dura un pic și mulți se pot dezamăgi în ele. Toate aceste portaluri aparțin apropiaților lui Filat, foști purtători de cuvânt, șefi la serviciile de presă. Pentru nimeni nu este un secret în acestă țară că anume Filat a dat bani pentru crearea și gestionarea acestor site-uri, iar banii după cum cunoaștem cu toții au venit prin aceleași căi, adică scoși din BEM, un pic spălați și băgați în presa de partid. Peste tot Maia este ca la ea acasă, prezentă când vrea ea, cu analize despre cât de bună este și cât de rai sunt toți ceilalți.

Și ajungem în sfârșit la PLDM, ați auzit vreodată pe cineva din PLDM să spună un cuvânt rău de Maia? Cu toate că ea a părăsit partidul și „a atacat” de nenumărate ori liderul acestui partid, nu veți auzi deoarece au indicație de la Tighina să o susțină în totalitate pe Maia, chiar și organizațiile din teritoriu care lucrează pentru Maia demult, sunt cumva camuflate că încă sunt în PLDM, ele nu sunt preluate oficial de Maia ca nu cumva să se asocieze cu PLDM și corupția care o reprezintă acest partid. Cazul Ialoveni și Puhoi sunt exemple incontestabile. Organizațiile menționate au migrat la Maia pe ascuns, noaptea, să nu afle prea mulți că o parte din peledemiști merg la PAS, iar alta la Nastași.

img_1537.jpgEste o schemă gândită bine de Filat în închisoare, scoate o păpușă din tufiș, o vopsește și o finanțează masiv din banii furați de la BEM, Vama, FISC și alte instituții care erau folosite ca vaca de muls pe când Filat era Prim Ministru iar Maia Sandu Ministru, o susține cu ce a mai rămas din PLDM în teritorii, încearcă să o facă Președinte de țară, iar când Maia ajunge Președinte să îl grațieze pe finanțatorul principal al proiectului PAS, cetățeanul de onoare a penitenciarului 13, al vostru Vlad Filat, după care să dizolve Parlamentul. Un ultim scenariu gândit de Filat și pentru care va investi tot ce a furat doar ca să fie la libertate. Libertatea merită tot, chiar mai mult cât merită toate amantele.

Concluzionând, observăm că nu e chiar 20 mii lei așa cum ne spune îngerașul Maia, dar sunt aceiași bani pe care i-a folosit PLDM în anii când făceau Moldova fără Sărăcie, adică zeci de mii de euro lunar.

Poate Maia revine puțin asupra declarațiilor și spune tuturor de unde are bani să finanțeze presa? Să nu spună că nu știe nimic despre asta și că presa este liberă să publice ce vrea, deoarece nu o cred!

Apropo, declarația de ieri la Tv7 confirmă că Maia și Andrei Nastase ciugulesc din aceleași palme păroase. Ei acum joacă poziția în cărți, iar câștigătorul va ajunge candidatul Frăției Hoților condamnați sau cercetați penal.

Și dacă suntem la capitolul cheltuieli, șanse politice și tot așa mai departe, să ne amintim de speranțele politice de la noi. Filat a revenit în politică în 2007 după ce anterior a jefuit țara împreună cu Sturza, însă scopul lui a fost să fure țara asta încă o dată. După el a ieșit cu urechile de sub iarbă Iurie Leancă. Cu acesta repede ne-am lămurit că Voronin a avut dreptate. Acum, după eșuarea acestor inși, evident după „chidosul” tras lui Iurie, Maia Sandu vine să promită că nu va fura ca Filat. Cum să crezi o persoană care a participat la jefuirea statului?

La următoarele alegeri nu mai trebuie de votat pe cineva care a fost la putere ori cu puterea din 2009 până acum sau pe timpul Lucinschi-Sturza. Toți au demonstrat că scopul lor este jaful și delapidarea averii de stat. PLDM a devenit un incubator de penaliști, exact cum este PSD-ul din Romania. Maia nu este o excepție, chiar dacă ochișorii ei par dulci și nevinovați.

O zi bună!

Corneliu Gandrabur

You may also like

Comments are closed.

By