Bulevardul Ștefan cel Mare din capitală, în reparație. Lucrările au loc pe timp de noapte

bd Stefan cel mare reparatie

În această săptămână, se desfăşoară lucrări de reconstrucţie a bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, în perimetrul străzilor Tighina – str. Bulgară. Lucrările au loc pe timp de noapte, pentru evitarea ambuteiajelor în trafic şi fără sistarea circulaţiei transportului public.

Potrivit Primăriei municipiului Chişinău, lucrările constau în decopertarea părţii carosabile uzate, colmatarea fisurilor existente, aplicarea membranei geotextile şi aşternerea stratului de binder. Durata lucrărilor pentru ambele sensuri de circulaţie este de 7 zile.

De la începutul lucrărilor de reabilitare a bulevardului central al capitalei şi până în prezent, pe tronsonul străzilor Ciuflea – Tighina, au fost asfaltaţi circa 9 mii metri pătraţi de stradă.

De asemenea, au fost schimbaţi 52 de piloni pentru iluminatul stradal, care sunt prevăzuţi în programul de reabilitare şi modernizare a bulevardului.

Următoarea etapă de lucrări pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt se va desfăşura pe tronsonul cuprins între străzile Bulgară – Armenească, în perioada 27 mai 2016 (ora 23.00) – până pe 30 mai 2016 (orele 05.00), cu sistarea circulaţiei transportului.

Lucrările care se desfăşoară în prezent fac parte din cadrul I etape a programului de reabilitare şi modernizare a infrastructurii rutiere a 3 străzi principale din zona centrală a capitalei, str. V. Alecsandri, bd. C. Negruzzi şi bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt şi sunt finanțate de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Banca Europeană de Investiţii şi Fondul Special de Energie Verde al BERD, în valoare totală de 22 milioane euro.

bd Stefan cel mare reparatie.jpg4

bd Stefan cel mare reparatie.jpg5

bd Stefan cel mare reparatie.jpg8

bd Stefan cel mare reparatie.jpg23

bd Stefan cel mare reparatie.jpg88

bd Stefan cel mare reparatie.jpg75678

You may also like

Comments are closed.

By