Un infractor din Spania, care se ascundea la Corjova, a fost extrădat // VIDEO

extradat

Un cetățean al Spaniei, în vîrstă de 47 de ani, a fost extrădat autorităților spaniole. Acesta a fost escortat de doi ofițeri de poliție spanioli.

În perioada 2008-2010, Roca Samper Jorge Ignacio a fost cercetat penal în ţara de origine pentru infracţiuni de evaziune fiscală şi delapidări de fonduri în proporţii deosebit de mari, prejudiciind bugetul public spaniol cu peste 20 milioane de euro. Pentru infracţiunile comise pe teritoriul Spaniei, bărbatul a fost anunţat în căutare internaţională de către organele competente din Madrid, pentru reţinere şi extrădare.

Roca Samper Jorge Ignacio a fost găsit în Moldova la data de 1 iunie 2015, fiind stabilit cu traiul în satul Corjova, Criuleni. La domiciliul acestuia, oamenii legii au efectuat percheziţii, în cadrul cărora s-au stabilit şi ridicat acte false (livret militar, acte de stare civilă moldoveneşti), precum şi actele de stare civilă pe numele său adevărat Roca Samper Jorge Ignacio.

În consecinţă, el a fost reţinut, ulterior arestat, iar pentru comiterea acestei infracţiuni – condamnat cu privaţiune de libertate pe un termen de 10 luni. După ispăşirea pedepsei, la data de 15 aprilie a fost extrădat, fiind preluat de către autorităţile spaniole. Acesta a părăsit Republica Moldova prin aeroportul internaţional Chişinău.

You may also like

Comments are closed.

By