Un grup de escroci din România duceau de nas bătrânii din RM: Îi lăsau fără pensii // VIDEO

7888

Poliția a reținut un grup de persoane, implicate în dobândirea mijloacelor financiare prin înşelăciune şi abuz de încredere, în special de la pensionari. Gruparea a fost monitorizată aproximativ patru luni de zile. Toate acţiunile ilegale erau planificate şi gestionate de către o femeie şi doi bărbaţi, cu vârstele cuprinse între 26 şi 28 ani, originari din România.

Bănuiţii organizau întrevederi, seminare doar cu persoane în etate, în câteva hoteluri din capitală. Potenţialele victime erau identificate şi convinse să participe la aceste întâlniri de către un grup de fete, în număr de peste 30 de persoane. În cadrul acestor seminare, unde participau zilnic peste 200 de bătrâni, erau prezentate diferite “aparate medicale” care ar ajuta la normalizarea tensiunii şi oxigenului în sânge. Respectiv li se argumenta eficacitatea acestor aparate şi erau convinse să achite câte 25 000 de lei. Unele victime au luat credite pentru a procura aparatele care s-a dovedit ulterior că sunt doar niște aparate de uz casnic.

Astfel în rezultatul perchezițiilor, desfăşurate la domiciliul şi oficiile membrilor grupării, au fost depistate și ridicate mijloace bănești în sumă de peste 200 000 lei, dobândite din activitatea ilegală, tehnică de calcul, telefoane mobile de peste 50 unități, două mijloace de transport folosite la săvârșirea infracțiunii, precum și substanțe narcotice.

Cei trei bănuiţi sunt cercetaţi penal pentru escrocherii în proporţii deosebit de mari şi riscă o pedeapsă cu închisoare de la 8 la 15 ani.

Totodată, Poliţia solicită persoanelor care au avut de pătimit, să se adreseze la Insepctoratul de Poliție.

You may also like

Comments are closed.

By