Un deținut – „șeful” unei grupări de proxeneți // VIDEO

foto_juc

Angajații Centrului pentru combaterea traficului de persoane al Inspectoratului Național de Investigații în comun cu Procuratura Generală au destructurat o grupare infracțională, specializată în comiterea infracțiunilor de proxenetism. Din grupare fac parte două femei și un bărbat, ultimul se află într-o instituție de detenție, de unde dirijează activitatea rețelei.

Gruparea se ocupa cu prestarea serviciilor sexuale online prin intermediul internetului.

Suspecții făceau cunoștință cu potențialele tinere prin intermediul rețelelor de socializare, ca ulterior să le convingă să lucreze în calitate de model de video-chat. Fiecare model era înregistrat în studioul virtual amenajat într-un apartament din municipiul Chișinău și gestionat de către unul dintre membrii grupării, care răspundea de suportul tehnic al rețelei.

Mijloacele bănești achitate de către utilizatorii-clienți pentru beneficierea serviciilor sexuale erau transferate prin intermediul procesatorului de plăți, ulterior erau ridicate de către membrii grupării de la băncile comerciale autohtone.

Ca urmare a perchezițiilor efectuate la studiourile amenajate de către membrii grupării, a fost ridicată tehnică de calcul în set, un notebook, dotate cu echipament tehnic special pentru transmiterea imaginilor on-line, două telefoane mobile, suporturi electronice de informații, parte carduri bancare, acte de identitate a modelelor, cît și o varietate mare de obiecte erotice.

Pînă în prezent polițiștii au identificat patru tinere de 25 de ani, care au activat ca modele de video-chat.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. art. 220 al. 2 Cod Penal al RM. Conform legislației în vigoare persoanele culpabile de „Proxenetism” se pedepsesc cu închisoarea de la 5 la 10 ani.

Suspectele au fost reținute pentru 72 de ore, dintre care una se află în arest la domiciliu.

Polițiștii întreprind măsuri operative de investigații, întru stabilirea venitului total obținut în urma activității infracționale și dacă banii câștigați nu au fost legalizați prin achiziționarea mijloacelor mobile sau imobile atît pe teritoriul țării, cît și peste hotarele țării.

You may also like

Comments are closed.

By