Șor nu este proprietarul Aeroport Catering S.A.

AEROPORT

După ce în presă au apărut informații precum că omul de afaceri Ilan Șor ar fi beneficiarul Societății pe Acțiuni Aeroport Catering, compania Ground Avia Partner SRL a emis un comunicat prin care anunță despre intrarea în posesie a întreprinderii.

Aeroport Catering SA a fost expusă la licitație deschisă, la Bursa de Valori a Moldovei, de circa 7 ori, însă din cauza sumei exagerate, dar și a datoriilor mari, aceasta nu s-a bucurat de succes. La 4 aprilie 2016, acțiunile companiei Aeroport Catering au fost expuse din nou vânzării la Bursa de Valori. În urma negocierilor, compania a fost achiziționată de către Ground Avia Partner SRL. Fondatorul Ground Avia Partner SRL este firma EximService Broker SRL.

În momentul în care Aeroport Catering SA a devenit proprietatea Ground Avia Partner SRL, compania se afla într-o stare deplorabilă, având datorii enorme, se spune în comunicat. Salariile, în valoare totală de 1 milion de lei, nu au fost achitate în perioada Noiembrie 2015 – Martie 2016, iar datoria față de creditori era de circa 4 milioane lei. Suma totală a datoriilor, în aprilie 2016, era de peste 5 milioane lei.

Totodata, în 2015 veniturile companiei au scăzut de 2 ori comparativ cu anul 2014, constituind 14,7 mln lei. Pe când cheltuielile în 2015 au fost de 19,2 mln lei. Astfel, pierderile companiei Aeroport Catering au fost de 4,5 mln lei, în anul 2015. SRL precizează că scopul achiziționării Aeroport Catering SA este de a dezvolta compania și de o face lider în domeniul de catering. În acest sens, urmează a fi făcute investiții substanțiale în perioada ce urmează.

Compania mai menționează că Ground Avia Partner SRL și EximService Broker SRL nu au tangență cu omul de afaceri Ilan Șor și nici cu anturajul său.

You may also like

Comments are closed.

By