3 C
Chișinău
Saturday, April 17, 2021

SCHEMA prin care o grupare vindea droguri în Chișinău // VIDEO

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Șapte membri a unei grupări infracționale cu vîrste cuprinse între 25-35 de ani, domiciliați în mun. Chișinău, sunt suspectați de crearea unei scheme ilegale de realizare a substanțelor narcotice și psihotropice.

Gruparea criminală a fost documentată pe parcursul a trei luni. Pentru a-și vinde marfa, membrii acesteia plasau anunțuri și inscripții cu date de contact pe pereții clădirilor din capitală.

Majoritatea plăților pentru substanțele psihotrope procurate erau efectuate prin intermediul mai multor sisteme de plată, după care drogurile erau plasate în scările blocurilor de locuit, cutii poștale, printre cabluri etc.

Pînă în prezent, au fost identificate peste 40 de conturi deschise de către gruparea infracțională, înregistrate pe numele unor persoane de încredere. Ulterior, banii colectați erau transmiși unuia din membrii grupului criminal. Timp de jumătate de an, gruparea a reușit să vîndă substanțe psihotrope în valoare de pînă la un milion de lei.

Substanțele erau vîndute în formă de pastile cu denumirea „Subutex” și erau procurate din Franța.

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliile membrilor grupării polițiștii au depistat și ridicat substanțe narcotice și psihotrope, 5 mii de dolari SUA provenite din activitatea criminală, telefoane mobile, peste 50 de cartele SIM, seringi, înscrisuri de ciornă cu numere de conturi și adrese de plasare a drogurilor, dispozitive artizanale de consum a substanțelor narcotice.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 217/1 alin.4 Cod Penal al RM. Conform legislației în vigoare persoanele culpabile de ”Circulația ilegală a substanțelor narcotice, psihotrope sau a analoagelor lor în scop de înstrăinare” se pedepsesc cu închisoare de la 7 la 15 de ani.

Organizatorul și doi membri ai grupării au fost arestați pentru 30 de zile, alți patru sînt cercetați în stare de libertate.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img