SANCȚIUNI în cazul bebelușului găsit mort pe pervazul Spitalului din Strășeni

Screenshot_3

Conducerea Spitalului Raional Strășeni, dar și alți angajați, care au dat dovadă de neglijență, vor fi sancționați. Solicitarea vine din partea Ministerului Sănătății care s-a autosesizat în urma scandalului apărut după ce corpul neînsuflețit al unui bebeluș a fost lăsat pe pervazul instituției. Copilul a fost găsit de tatăl acestuia care acuză medicii de imprudență.

Potrivit Ministerului Sănătății, pe marginea acestui caz a fost convocat un grup de lucru alcătuit din specialiștii principali ai ministerului în domeniul obstetrică și ginecologie, neonatologie, medicină de familie și morfopatologie.

„Experții au constatat un șir de încălcări în aplicarea regulamentelor și procedurilor interne de către IMSP Spitalul Raional Strășeni. În urma expertizei medico-legale, specialiștii au stabilit că indiferent de evoluția nașterii, malformațiile depistate ar fi fost incompatibile cu viața.

Totodată, asistenta medicală a dat dovadă de neglijență în procesul transportării cadavrului la Institutul Mamei și Copilului pentru efectuarea autopsiei. Aceasta a plasat trupul neînsuflețit al fătului pe pervazul din secția de maternitate pentru câteva clipe. În acel moment în secție a intrat tatăl copilului, care a și depistat neregula”, se spune într-un comunicat al MS.

Amintim că incidentul a avut loc acum câteva zile. Bebelușul ar fi murit la naștere, iar peste câteva ore, tatăl acestuia a fost anunțat că nou-născutul s-a născut mort. Bărbatul spune că și-a găsit copilul abandonat, pe un pervaz.

Medicii au declarat că nu poartă nicio vină și că micuțul nu avea șanse de supraviețuire, acesta având malformații ale sistemului circulator, organelor respiratorii și tractului gastro-intestinal.

Spital-tata

Screenshot_1

captură: publika.md

You may also like

Comments are closed.

By