S-a angajat la Parlament cu diplomă falsă. Un fost şef de secţie, condamnat

parlament

Un fost şef de secţie din cadrul Parlamentului Republicii Moldova a fost recunoscut vinovat pentru că a folosit documente oficiale false.

Funcționarul a falsificat o diplomă de studii superioare, eliberată în anul 1996 de Institutul Internaţional de Management, Business şi Drept din or. Slaveansc, Ucraina. În baza respectivului document, în anul 2010 acesta a fost angajat în calitate de şef al Secţiei administrare a reţelei a Direcţiei generale administrative din cadrul Parlamentului Republicii Moldova, funcţie pe care a deţinut-o pînă în anul 2014, atunci cînd s-a stabilit că a diploma prezentată este falsă, iar funcţionarul – eliberat din funcţie.

Prin sentinţa Judecătoriei Botanica din 1 februarie 2016, fostul funcţionar a fost recunoscut vinovat de comiterea falsului în acte publice, însă eliberat de răspundere penală pe motivul intervenirii termenului prescripţiei tragerii la răspundere penală.

Procurorii au considerat sentinţa ilegală şi au contestat-o în instanţa ierarhic superioară.

Astfel, recent, prin decizia Colegiului penal al Curţii de Apel Chişinău, sentința primei instanţe a fost casată, iar inculpatul a fost condamnat la amendă penală. La pronunţarea acestei decizii instanţa de apel a luat în calcul argumentele procurorilor privind caracterul continuu al infracţiunii, ceea ce exlude scurgerea termenului de prescripţie.

Decizia Curţii de Apel este definitivă şi executorie, însă poate fi atacată la Curtea Supremă de Justiţie.

You may also like

Comments are closed.

By