Referendumul DA a fost ANULAT // Decizia Curții Supreme de Justiție

Curtea_suprema

Curtea Supremă de Justiție a respins demersul Platformei Demnitate și Adevăr prin care solicita inițierea unui referendum național în vederea modificării Constituției.

„Se respinge cererea de chemare în judecată depusă de Grupul de iniţiativă pentru desfășurarea referendumului republican constituțional împotriva Comisiei Electorale Centrale privind anularea hotărârii nr. 4608 din 30 martie 2016 a Comisiei Electorale Centrale „Cu privire la rezultatele verificării listelor de subscripţie prezentate de grupul de inițiativă pentru desfășurarea referendumului republican constituțional”, obligarea Comisiei Electorale Centrale să adopte o hotărâre cu privire la inițierea referendumului republican constituțional”, se spune în decizia de astăzi a CSJ.

Amintim, că în data de 30 martie Comisia Electorală Centrală a respins inițiativa Platformei DA pentru organizarea referendumului. Ulterior DA a atacat hotărârea CEC la Curtea de Apel Chișinău care i-a dat câștig de cauză, iar Comisia Electorală Centrală, la rândul său, s-a adresat Curții Supreme de Justiție care a decis că referendumul nu va avea loc.

Menționăm că prin organizarea referendumului, Platforma dorea să fie redus numărul de deputați până la 71, parlamentarii să fie lipsiți de imunitate, iar șeful statului să fie ales direct de către popor.

You may also like

Comments are closed.

By