POPA – autorul scurgerii de informații! A dezvăluit primul numele martorilor!

popa

Avocatul fostului premier Vlad Filat, Igor Popa a divulgat cel puțin un martor al apărării, după care tot el se plânge că apariția în presă a numelor martorilor ar prejudicia desfășurarea procesului de judecată.

Zilele trecute, Igor Popa a anunțat că apărarea are o listă de martori, menționând în acest sens numele lui Dorin Drăguțanu, fostul guvernator BNM, dar sugerând și care ar fi alte persoane.

„Noi așteptăm ca în instanță să apară și martorii apărării, printre care și fostul guvernator al BNM, Dorin Drăguțanu, sunt și mulți funcționari cu înalte funcții în acest stat care au fost responsabili direct de frauda bancară și sunt vizați direct în ceea ce s-a întâmplat în sistemul financiar-bancar”, a declarat Popa, astfel că pentru cei care cunosc bine dosarul Filat este foarte clar la ce persoane s-a referit.

Ulterior, în presă a apărut o listă cu potențialii martori ai lui Filat, fapt care a fost criticat de Popa, precum că ar prejudicia cazul, asta după ce tot el a numit sau a sugerat mai mulți potențiali martori. „Publicarea acelei liste parțiale de martori și anumite elemente din circumstanțele cauzei, poate afecta grav bunul mers al acestui proces de judecată”, a declarat Popa.

Procurorul Adriana Bețișor a sugerat că această „scurgere de informații” ar fi fost făcută intenționat de apărare, care era cea mai interesată în această privință. ”Prima persoană care a făcut o dezvăluire a acestei liste a fost tot domnul Popa care a spus că e vorba de Dorin Drăguțanu. Eu cred că acest scop de a face publică o listă, mai ales că avocatul a spus cine este în lista lor, a fost un scop bine determinat din partea dumnealor. Reieșind din faptul că Dl avocat a spus cine este unul din martorii din acea listă, adică a început din propria inițiativă să dezvăluie această listă, rămâne singuri să trageți concluzia pe marginea la ceea ce s-a făcut anterior și condamnarea care se face astăzi”, a declarat Adriana Bețișor.

sursa: Politics.MD

You may also like

Comments are closed.

By