Poliția caută agresorii de la protestul organizat, duminică, de Platforma DA // VIDEO

proteste_1

Oamenii legii sunt în căutarea manifestanților violenți care au atacat cordonul viu, format din polițiști, în timpul protestului din 24 aprilie, organizat de Platforma DA.

Simpatizanții DA au manifestat un comportament agresiv, au deteriorat echipamentul din dotare al polițiștilor, dar și uniformele acestora. Ca rezultat, protestatarii au cauzat Poliției un prejudiciu material în sumă de aproximativ 8000 lei, potrivit Inspectoratului General al Poliției.

La moment, poliția, în colaborare cu Procuratura Generală, întreprinde acțiuni de urmărire penală în vederea identificării persoanelor care au încălcat legea și au instigat la acțiuni violente.

Potrivit IGP, au fost identificate mai multe persoane care au participat activ la acțiunile violente din 24 aprilie, acestea fiind audiate în cadrul cauzei penale inițiate pentru dezordini în masă. Persoanele care se fac vinovate, riscă o pedeapsă cu închisoare de pînă la 8 ani.

Reamintim, că în urma altercațiilor dintre polițiști și protestatari, în total, au avut de suferit 43 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne.

Inspectoratul General al Poliției solicită ajutorul cetățenilor la identificarea persoanelor care au participat activ la organizarea dezordinilor în masă și acte de violență în timpul protestelor.

You may also like

Comments are closed.

By