PERCHEZIȚII într-o celulă din Penitenciarul din Taraclia! „Dohlîi”, deconspirat // VIDEO

retinut

O grupare criminală organizată a fost deconspirată şi destructurată de către angajaţii Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău de comun IP Ciocana, Direcţia Generală Urmărire Penală, Secţia nr.2 a Direcţiei nr.5 a INI din cadrul IGP, Procuratura Generală, precum şi Departamentul Instituţiilor Penitenciare, fiind monitorizată operativ timp de aproximativ trei luni de zile, care încercau să pună în circulaţie ilegală substanţe narcotice de tip heroină în proporţii deosebit de mari.
Membrii grupării s-a dovedit a fi interlopii “Dohlîi”, ”Petruha” şi ”Sedoi”, cu vârstele cuprinse între 39 ani şi 49 ani, judecaţi pentru furturi, atacuri tâlhăreşti şi omoruri.

Activitatea criminală era organizată şi dirijată de către un bărbat, alias ”Dohlîi”, deținut în penitenciarul oraşului Taraclia, unde îşi ispăşeşte pedeapsa pentru săvârşirea a două omucideri. Ceilalţi doi aveau rolul de a asigura transportarea heroinei din Turcia şi comercializarea pe teritoriul capitalei. Astfel, ofiţerii de investigaţii au creat ambuscade în vederea reţinerii acestora în flagrant delict. Ei au fost capturaţi în momentul când au primit droguri camuflate într-un colet trimis din Turcia, în cantitate de aproximativ 200 grame, pe care intenţionau să le comercializeze ulterior la un preţ de 100 euro pentru un gram de heroină.

Concomitent forţele de ordine au descins percheziţii şi în celula interlopului din penitenciarul oraşului Taraclia, unde au fost depistate telefoane mobile, precum şi caiete cu notiţe de calcule, cu care ar fi coordonat toate acţiunile criminale ale complicilor săi. Iar în cadrul percheziţiilor autorizate desfăşurate la domiciliile celorlalţi bănuiţi au fost depistate probe concludente, ce ar demonstra implicarea lor în traficul de droguri, o sacoşă cu o substanţă de culoare albă necunoscută, bani în sumă de 18 000 lei, 150 euro, 60 dolari SUA, cântar electronic precum şi ciorne cu înscrisuri de mână.

Totodată, poliţiştii au identificat două femei, cu vârstele de 27 şi respectiv 35 ani, care ar fi fost implicate la punerea în circulaţie ilegală de substanţe narcotice.

Actualmente bănuiţii se află în izolatorul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău şi urmează a fi prezentaţi în instanţa de judecată pentru aplicarea măsurii de reprimare sub formă de arest. Ei sunt cercetaţi penal pentru punerea în circulaţie ilegală a substanţelor narcotice în proporţii deosebit de mari şi riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 7 ani până la 15 ani.

You may also like

Comments are closed.

By