Pensionari lăsați fără case de o bandă de escroci: Din grupare făceau parte funcționari de la Cadastru și Primărie

images-cms-image-000008534

Mascații de la Inspectoratul Național de Investigație au reținut, în această dimineață, membrii unei grupări criminale implicați în mai multe scheme de deposedare de locuințe a persoanelor în vârstă și singure, notează Today.MD. Potrivit unor surse din cadrul IGP, este vorba despre mai multe percheziții în care sunt vizate persoane anterior judecate și funcționari publici.

Unul dintre reținuți este Rustam Rahimov, în vârstă de 40 de ani, anterior judecat pe mai multe cauze penale. Acesta a fost reținut de mascați într-un BMW X5 alb, la intrarea pe teritoriul unui centrul expoziţional.

Sursele au mai adăugat că în capitală vor avea loc peste 30 de percheziții și urmează a fi reținute cel puțin șase persoane.

Schema de deposedare de locuințe era pusă în aplicare în Chișinău de mai mult timp, cu implicarea unor funcționari publici, de la Întreprinderea de Stat CADASTRU, notari și angajați ai Primăriei municipiului Chișinău. Unele dintre persoanele care au fost deposedate de locuințe nu au fost de găsit nici până în prezent, iar altele au decedat în condiții misterioase.

Solicitat telefonic, Corneliu Groza, șeful INI a evitat să ofere careva detalii, precizând că ar fi prematur, iar adjunctul IGP, Gheorghe Cavcaliuc, nu a fost de găsit pentru a confirma s-au infirma informațiile.

De altă parte, Mariana Bețivu, ofițerul de presă al IGP, a comunicat că angajații IGP întreprind măsuri de urmărire penală într-o cauză penală pornită anterior, dar nu cunoaște detalii, mai notează sursa.

foto: publika.md

You may also like

Comments are closed.

By