#Panama Papers // Sturza amenință jurnaliștii de la RISE cu judecata

sturza

Fostul premier Ion Sturza își arată nemulțumirea față de investigația realizată de jurnaliștii de la RISE Moldova, în care se vorbește despre companiile off-shore ale acestuia în contextul mega-scandalului Panama Papers. Mai mult, acesta amenință voalat că i-ar putea acționa pe jurnaliști în judecată.

Într-un răspuns pe care l-a publicat pe contul său de Facebook, Ion Sturza se arată nemulțumit de faptul că jurnaliștii de la RISE au publicat date cu caracter personal, dar și pentru că l-au prezentat drept fost premier. “Folosirea sintagmei „fost prim-ministru” este măgulitore, dar nu are nimic cu fondarea acestor companii şi poate să inducă idea că în scurta mea carieră politică în anii 1998-1999 am fi obţinut beneficii necuvenite, nedeclarate şi tăinuite”, a scris Sturza.

Este de menționat că despre „afacerile” lui Ion Sturza, care au ieșit la iveală odată cu publicarea documentelor Panama Papers, au scris și cele mai prestigioase instituții internaționale de presă precum Associated Press și Fox News, care, de asemenea, l-au prezentat drept fost prim-ministru al Republicii Moldova. Nu se cunoaște însă dacă Ion Sturza le-a adresat și acestora nota sa de nemulțumire. Cert este că în luna decembrie 2015 și ianuarie 2016, când era candidat la funcția de premier, Sturza nu s-a arătat niciodată nemulțumit că presa folosea sintagma „fostul premier”.

În plus, la finalul mesajului său, deși nu este foarte explicit, Ion Sturza îi amenință voalat pe jurnaliștii de la RISE cu judecata. „Nu ne place, este dreptul la replică și, în ultima instanță, judecata”, a comentat Ion Sturza.

sursa: Politics.MD

You may also like

Comments are closed.

By