Noutăţile proaste pentru Partidul DA nu contenesc să apară

DA8

Liderii Partidului Demnitate și Adevăr au fost acuzați de incorectitudine și de faptul că induc în eroare oamenii pentru că folosesc numele Platformei civice cu același nume în scopuri politice. Acuzațiile au fost lansate în cadrul emisiunii Politica de la TV7 de mai mulți reprezentanți ai societății civile care până recent au susținut acțiunile de protest.

„Nu există o corectitudine. Trebuie să vă decideți – sau partid sau platformă civică. Problema este în corectitudinea, de aceasta se micșorează numărul de protestatari pentru că nu este corectitudine”, a declarat în cadrul emisiunii cunoscuta activistă civică Mariana Kalughin.

În plus, ea a sugerat că deja protestele organizate de PDA nu mai au nicio finalitate.

O altă critică din partea Marianei Kalughin a ținut de faptul că organizatorii protestului au condus mulțimea la GBC, deși se știa din start că s-ar putea solda cu violențe, mai ales că ceva similar s-a întâmplat și în toamnă.

“Am o întrebare foarte serioasă, dacă nu erați pregătiți pentru violențe de ce ați mers la GBC? Ați avut experiența GBC și nu a fost una fericită. Întrebarea este de ce să mergi? Nu controlezi în totalitate masele a fost foarte vizibil. Ești organizator și porți responsabilitate nu doar juridică, dar și morală. De ce să mergi cu o masă înrăită de oameni, dacă nu o controlezi?”, a întrebat Mariana Kalughin.

Atitudinea acesteia a fost împărtășită și de ceilalți reprezentanți ai societății civile prezenți la emisiune.

Jurnalistul Vladimir Soloviov a remarcat că de când platforma s-a transformat în partid, tot mai puțini oameni vin la proteste.

Iar expertul Vitalie Sprânceană a vorbit despre „caracterul duplicitar” al celor de la „Demnitate și Adevăr”.

În plus, invitații emisiunii au remarcat că deși a trecut peste un an de la constituirea Platformei, aceasta așa și nu a propus un program economic de ieșire de criză, un program social, etc.

sursa: Politics.MD

You may also like

Comments are closed.

By