7 C
Chișinău
Thursday, April 15, 2021

Noul guvernator al BNM, de astăzi, în misiune. A fost prezentat colectivului

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Noul guvernator al Băncii Naționale a Moldovei, Sergiu Cioclea, îşi începe de astăzi activitatea. Acesta a fost prezentat colectivului BNM de către președintele Parlamentului, Andrian Candu.

„Intră în funcție nu în cele mai bune timpuri… Sunt sigur că va face față datorită caracterului și profesionalismului. Un management occidental, o pregătire profesională occidentală e tot de ceea ce are nevoie banca centrală și toate instituțiile din RM. Sper să facă față și provocărilor politicului”, a declarat Candu.

La rândul său, Sergiu Cioclea a spus că va face tot posibilul ca instituția, pe care o va conduce în următorii 7 ani, să fie apreciată și recunoscută.

„Sunt convins că vom avea un lucru greu, promit și lacrimi, și sânge, și sudoare. La sfârșitul acestei întâlniri vom începe deja lucrul”, a spus noul guvernator al BNM.

Spikerul a ținut să menționeze și despre activitatea „deloc ușoară” a fostului guvernator Dorin Drăguțanu, prezent la eveniment.

„Cert a fost o perioadă plină de provocări, de stabilitate, dar și instabilitate, o perioadă în care și economia, domeniul financiar-bancar, politica monetară au cunoscut schimbări și provocări și, nu în ultimul rând, provocări din partea politicului… Vreau să-i mulțumesc că nu a căzut în mreaja celor din politică care au încercat să aibă cât mai multe interferențe și a putut să țină nivelul profesionalismului și să reprezinte banca centrală”, a mai conchis președintele Parlamentului.

Sergiu Cioclea are 42 de ani și deține triplă cetățenie: RM, franceză și română. Are peste 17 ani de activitate în sectorul financiar-bancar, diplome de Master și de studii post-universitare la Universitatea Pantheon-Assas din Paris. Cunoaște limba română, engleza, franceza și rusa.

Ultima funcție deținută este cea de membru în Comitetul Executiv al băncii BNP PARIBAS ZAO, Rusia.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img