NATAȘELE // Au cerut acces ca să nu intre sau scandal de dragul scandalului

parlament

Președintele Parlamentului, Andrian Candu s-a arătat surprins că la ultimele ședințe ale Parlamentului, în sală au fost prezenți doar câțiva cameramani. Asta deși, acum o lună, mai mulți jurnaliști, în frunte cu moderatoarea Natalia Morari, au făcut scandal și au cerut acces liber pentru presă în sala de ședințe a Legislativului.

„Eu sunt puțin surprins, vă spun sincer, că după atâtea lupte a cuiva care să se zbată pentru accesul camerelor, iarăși menționez, jurnaliștii întotdeauna au avut acces în plenul Parlamentului, şi la ce nu au avut acces, sau cine nu a avut acces, cameramanii cu camere, deoarece sistemul Parlamentului deja asigură imagine, sunet, absolut tot. S-a invocat faptul că Parlamentul ar putea să joace acele imagini și că de fapt camerele vor ele să fie acolo, să filmeze. Vreau să vă zic că astăzi în plenul Parlamentului, deși le-am dat posibilitatea, le-am dat locuri la 12 sau 14 camere, astăzi pe tot parcursul zilei am avut 2 camere, la un moment dat a dispărut una, deci am avut o singură cameră. Iar săptămâna trecută când la fel au fost votate, uitaţi-vă câte legi: de modificare a codului electoral, cotele ș.a.m.d., mă așteptam ca săptămâna trecută, mai ales în premieră, au intrat 10 camere, peste jumătate de oră au dispărut, au rămas vreo 2, 3 camere. Şi s-au întors ştiţi unde? Tot în sala presei, unde noi dăm acces la tot ce este necesar, unde jurnaliștii se simt bine fiindcă că au toate condițiile necesare și nu vor să stea în sală”, a declarat Candu, joi seara, la postul public de televiziune.

Spikerul a menționat că indiferent în care sală se află jurnaliștii, ei au toată libertatea pentru a reflecta activitatea Parlamentului.

„Asta înseamnă ceea ce am menționat ca argument că, domnilor şi doamnelor, care erau atunci în discuții, Parlamentul dă acces, Parlamentul vă dă 6 imagini, vă dă sunet, vă dă posibilitatea să beți o cafea, să beţi o apă. Nu staţi acolo că o să vă deranjați și voi și poate o să deranjați și pe alții. Nu, nu, vrem să fim acolo. Poftim, noi am deschis ușile, veniți și nu vin. Au toată libertatea, am făcut toate modificările necesare”, a adăugat președintele Parlamntului.

Amintim că în data de 3 martie 2016, un grup de jurnaliști au luat cu asalt Parlamentul, fiind nemulțumiți că mass-media nu are acces direct în sala de ședințe. De menționat că la acțiunea de protest nu au participat jurnaliștii care reflectă activitatea legislativului, ci reprezentanții unor ONG-uri, dar şi Natalia Morari, Alina Radu, Petru Macovei care, de fapt, nici nu participă la ședințele Parlamentului.

morari-parlament9

578

6555y6y

De menţionat că în sala de ședințe jurnaliștii aveau acces, interdicție aveau doar camerele de filmat. Presa putea urmări în direct de pe monitoare ședința din sala special amenajată pentru mass-media.

You may also like

Comments are closed.

By