Moldova va primi de la Banca Mondială 80 de milioane de dolari pentru reabilitarea drumurilor locale

drum reparatie.png8

Prim-ministrul Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu Managerul de țară al Băncii Mondiale în Moldova, Alex Kremer, în cadrul căreia a avut loc un schimb de opinii privind evoluțiile dezvoltării social-economice a Republicii Moldova, precum şi cu privire la cadrul de parteneriat al ţării noastre cu Banca Mondială (BM).

Cei doi oficiali au remarcat caracterul dinamic al relațiilor bilaterale şi oportunitățile de consolidare a cooperării între Guvern și Banca Mondială. Alex Kremer a evidențiat interesul Băncii Mondiale de a sprijini reformele economice și instituționale, precum și nivelul de trai al populației din Republica Moldova, notează gov.md.

foto-_j0a7349

Oficialii s-au referit și la unele aspecte tehnice ce țin de pregătirea și lansarea unor proiecte finanțate de Banca Mondială. În context, Alex Kremer a informat că astăzi a fost semnat Acordul de finanțare privind proiectul de îmbunătățire a drumurilor locale. Documentul prevede acordarea a 80 de milioane de dolari pentru proiecte de reabilitare a drumurilor locale din Moldova, peste 300 km. Acordul urmează a fi semnat şi ratificat de autorităţile Republicii Moldova.

Interlocutorii au discutat și despre participarea reprezentanților Republicii Moldova la reuniunea de primăvară a Fondului Monetar Internațional (FMI) și BM, care va avea loc la Washington, în perioada 15-17 aprilie curent, precum și despre perspectivele negocierii unui nou Acord cu FMI.

De asemenea, au fost abordate aspecte privind implementarea proiectelor ce vizează reformele de modernizare a sistemului fiscal și a sectorului energetic, dar şi a pregătirii unui nou proiect de suport bugetar în perspectiva semnării noului Acord cu FMI.

You may also like

Comments are closed.

By