Mită la Briceni pentru susţinerea cu succes a examenelor auto

scoala_examen_auto

Un expert din cadrul Biroului Briceni de examinare şi evidenţă a transportului este învinuit de comiterea actelor de corupţie.

Serviciul Nord al Procuraturii Anticorupţie a stabilit că, în septembrie 2015, inculpatul a pretins şi primit de la o persoană 650 de euro, susţinând că poate influenţa persoanele publice din cadrul Secţiei de Înmatriculare a Transportului şi Calificarea Conducătorilor Auto din or. Edineţ la susţinerea cu succes a examenului de calificare auto.

În aceeaşi perioadă, inculpatul a pretins şi primit de la o altă persoană 6 mii de lei pentru a influenţa responsabilii din cadrul Centrului pentru pregătirea specialiştilor pentru Armata Naţională la susţinerea cu succes a examenelor auto.

Serviciul Nord al Procuraturii Anticorupţie a finalizat urmărirea penală pe acest caz şi a expediat cauza penală instanţei de judecată.

Actualmente, inculpatul, în vârstă de 33 de ani, nu mai activează în funcţia dată şi are interdicţia de a părăsi hotarele ţării, iar dacă va fi recunoscut vinovat, riscă până la 5 ani închisoare.

În prezent, procurorii examinează alte 3 plângeri, parvenite de la persoane care au avut de suferit de pe urma actelor de corupţie ale inculpatului, în baza cărora au mai fost pornite trei cauze penale.

You may also like

Comments are closed.

By