21.2 C
Chișinău
Monday, June 21, 2021

Mită la Briceni pentru susţinerea cu succes a examenelor auto

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Un expert din cadrul Biroului Briceni de examinare şi evidenţă a transportului este învinuit de comiterea actelor de corupţie.

Serviciul Nord al Procuraturii Anticorupţie a stabilit că, în septembrie 2015, inculpatul a pretins şi primit de la o persoană 650 de euro, susţinând că poate influenţa persoanele publice din cadrul Secţiei de Înmatriculare a Transportului şi Calificarea Conducătorilor Auto din or. Edineţ la susţinerea cu succes a examenului de calificare auto.

În aceeaşi perioadă, inculpatul a pretins şi primit de la o altă persoană 6 mii de lei pentru a influenţa responsabilii din cadrul Centrului pentru pregătirea specialiştilor pentru Armata Naţională la susţinerea cu succes a examenelor auto.

Serviciul Nord al Procuraturii Anticorupţie a finalizat urmărirea penală pe acest caz şi a expediat cauza penală instanţei de judecată.

Actualmente, inculpatul, în vârstă de 33 de ani, nu mai activează în funcţia dată şi are interdicţia de a părăsi hotarele ţării, iar dacă va fi recunoscut vinovat, riscă până la 5 ani închisoare.

În prezent, procurorii examinează alte 3 plângeri, parvenite de la persoane care au avut de suferit de pe urma actelor de corupţie ale inculpatului, în baza cărora au mai fost pornite trei cauze penale.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img