Ministrul Sănătății a semnat două ordine privind „crenvurștii” din grădinițe

gradinita masa canal 3

Ministrul Sănătăţii, Ruxanda Glavan a semnat două ordine, în contextul subiectului alimentației în instituțiile preșcolare și școlare. Este vorba despre:

1. Ordinul cu privire la crearea grupului de lucru privind evaluarea alimentației copiilor, elevilor în instituțiile de învățământ general.

2. Ordinul cu privire la aprobarea planului de acțiuni privind evaluarea alimentației copiilor, elevilor în instituțiile de învățământ general.

„Sunt ferm convinsă că vom izbuti, într-un final, să asigurăm o alimentație cât mai sănătoasă pentru copiii noștri!”, a scris Glavan pe pagina sa de Facebook.

Menționăm că mai mulți părinți au semnat o petiție prin care cer excluderea crenvurștilor din școli și grădinițe. Potrivit lor, prin introducerea mezelurilor se subminează sănătatea copiilor pe motiv că acestea conţin o cantitate mare de ingrediente de origine sintetică, sunt un produs alimentar puternic procesat, confecţionat din carne de calitate joasă și că măresc semnificativ riscul de cancer şi boli ale tractului digestiv.

imagine simbol: canal3.md

You may also like

Comments are closed.

By