Mazăre cu tonele, adusă ilicit din Transnistria

image-a47f7216df354936fbfedc790643351706778ecf6045a5d559945e6a3dbaec37-v

Angajații vamali au descoperit 25 tone de mazăre uscată într-un camion. Mijlocul de transport venea din direcția satului Cocieri, ajungând pe malul drept al Nistrului cu ajutorul podului plutitor.

Conducătorul auto a prezentat facturi de expediție pentru o cantitate de 25 tone de mazăre în saci. În baza celor declarate de șofer, care pretindea a fi și producătorul mărfii, mazărea era transportată din depozitul gospodăriei țărănești din satul Cocieri în adresa unui agent economic din mun. Chișinău.

În timpul controlului, inspectorii vamali au depistat o factură fără număr, ștampila și datele indicate fiind ale unei companii din Transnistria. Această descoperire confirma suspiciunea că tonele de alimente erau aduse, de fapt, în mod fraudulos din regiunea transnistreană, informația indicată în facturile de expediție prezentate anterior de șofer nefiind veridică.

Prin astfel de metode, proprietarul lotului a încercat să evite achitarea drepturilor de import ce se impun, lucru pentru care riscă să rămână fără marfă. Mai mult, autoritatea vamală a dispus și reținerea autocamionului, documentele prezentate urmând să fie supuse unei examinări minuțioase. Cazul va fi cercetat în vederea elucidării tuturor circumstanțelor și aplicării sancțiunii corespunzătoare.

You may also like

Comments are closed.

By