Martorii apărării lui Filat nu înțeleg pentru ce sunt chemați în instanță

Filat sputnik.md

Martorii pe care Vlad Filat i-a chemat în instanță ca să depună depoziții în dosarul său confirmă declarațiile procurorului că nu au tangență cu dosarul în care figurează fostul premier.

Mai multe persoane care au apărut vineri într-o listă a martorilor pe care a întocmit-o apărarea lui Filat au declarat pentru Deschide.md că nu cunosc de ce ar putea fi chemați în instanță pentru că nu au nicio tangență cu acest caz.

„Nu cunoșteam acest lucru. Sunt la București și voi reveni doar după sărbătorile de Paște”, a declarat fostul șef al Fiscului, Nicolae Platon.

Și Veaceslav Negruța, ex-ministru al Finanțelor nu vede de ce Filat l-ar chema ca martor. „Straniu să-mi văd numele în „liste”. Cred că a fost o glumă nereușită”, a susținut el.

O reacție similară a avut și vicepreședintele PLDM, Vadim Pistrinciuc: „Nu sunt la curent cu ce aș putea fi de folos și nu am comunicat prealabil cu nimeni la acest subiect”.

„Nu am discutat prealabil cu nimeni și nu știu despre ce aș putea vorbi în instanță atâta timp cât procesul nu este unul public, iar noi nu știm evoluția lui. Dacă ar fi public, aș merge cu plăcere pentru că nu am nimic de ascuns”, a declarat și deputatul PLDM, Chiril Lucinschi.

Amintim că avocatul lui Filat a cerut să-i fie acceptați ca martori aproximativ 30 de persoane. Procurorii susțin însă că persoanele din lista respectivă nu au nicio tangență cu obiectul învinuirii. „Nu au nicio tangență cu obiectul cauzei penale, cu ceea ce se examinează și ce formează obiectul învinuirii”, a declarat procurorul Adriana Bețișor.

Mai mult, ea susține că de fapt scopul apărării este ca să fie divulgate informații confidențiale, pentru că o parte din martorii ceruți de Filat figurează ca martori într-un alt dosar, administrat de Procuratura Anticorupție.

”Nu au nicio tangenţă cu obiectul cauzei penale, nu au nicio tangenţă aceşti martori cu ceea ce se examinează şi ceea ce formează obiectul învinuirii. Ceea ce este şi paradoxal pentru noi deoarece cel mai ciudat este că o parte din martori care vor veni în faţa instanţei sunt martori care sunt în dosarul rămas în procedura Procuraturii Anticorupţie şi circumstanţele cărora urmează să fie expuse la faza de urmărire penală, deoarece nu formează obiectul învinuirii la această etapă, în acest dosar… pe această logică de idei am putea să invităm toată Republica Moldova, care a avut tangenţă să-l vadă chiar pe Vlad Filat la televizor”, a opinat Bețișor.

sursa: moldova.org

You may also like

Comments are closed.

By