Maia Sandu, implicată în furtul miliardului

maia-sandu(1)

Fostul ministru al educației Maia Sandu, care a tot criticat în ultimul timp deciziile guvernului în legătură cu Banca de Economii, a recunoscut joi seara că a pus și ea umărul la îndatorarea guvernului și, respectiv, a populației față de Banca Națională, astfel că în următorii ani va trebui să întoarcem banii, ba mai mult, cu dobândă.

Fiind întrebată la emisiunea Interpol de la TV7 cum a votat atunci când Banca Națională a cerut garanțiile guvernului pentru a acorda un împrumut de miliarde ca să fie acoperite consecințele „jafului secolului”, Maia Sandu a recunoscut că în martie 2015 a votat „pentru”.

Maia Sandu a precizat că atunci când a fost garantat primul împrumut, la sfârșitul lui 2014 nu a votat. Dar nu pentru că ar fi avut curajul să se opune acestei decizii, dar pur și simplu pentru că nu era prezentă la ședința respectivă a Guvernului.

Amintim că din cauza că în 2014 din sistemul bancar s-au furat peste 13 miliarde de lei (iar una din persoanele implicate pare să fie fostul premier Vlad Filat), Banca Națională a acordat un împrumut respectivelor bănci comerciale ca să acopere gaura, pentru că în caz contra exista riscul distrugerii întreg sistemului bancar. Împrumutul a fost acordat sub garanția guvernului, care acum trebuie să-l întoarcă cu procente, din bugetul de stat, adică din banii cetățenilor.

Trebuie menționat că Maia Sandu în timpul emisiunii a criticat guvernul că s-ar împrumuta la dobânzi mari. Dar nu a luat în calcul că și ea a pus pe umerii cetățenilor o povară fiscală de miliarde de lei cu dobândă, după ce fostul ei şef Vlad Filat și complicii săi și-au pus în buzunare peste 10 miliarde de lei.

sursa: Politics.MD

You may also like

Comments are closed.

By