19.4 C
Chișinău
Saturday, July 24, 2021

Mai puține infracțiuni la Orhei după ce a fost restabilită Garda Populară

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

În primele trei luni ale anului curent (ianuarie-martie), numărul de infracțiuni sesizate în orașul Orhei s-a micșorat vizibil comparativ cu perioada similară a anului trecut, potrivit Primăriei Orhei. Cele mai semnificative scăderi au fost înregistrate în cazul infracțiunilor de jafuri și furturi de la Piața Centrală, din curți, anexe și gospodării.

Astfel anul acesta s-au înregistrat 31 crime comparativ cu 51 din anul trecut.

Zilnic, de comun cu polițiștii, membrii Gărzii Populare efectuează diferite raiduri de profilaxie în regiunile cu risc sporit. În total, au fost reținute și predate poliției 15 persoane.

Totodată, colaboratorii Gărzii Populare patrulează în zonele unde sunt treceri pentru pietoni pentru a acorda asistență elevilor la traversarea străzilor.

garda populara orhei.jpg888

Mai mult, Garda Populară asigură ordinea publică la toate manifestațiile desfășurate în orașul Orhei.

Un alt obiectiv la care se depun eforturi este instruirea tinerilor pentru a crește o generație educată. La acest capitol, săptămânal, colaboratorii Gărzii Populare desfășoară cursuri de instruire în instituțiile de învățământ.

garda populara orhei.jpg4

garda populara orhei.jpg788

Garda Populară a fost reanimată de către Primarul Ilan Șor în vederea combaterii și prevenirii criminalității în orașul Orhei. Actualmente, în cadrul Gărzii Populare activează 22 de colaboratori, care sunt echipați cu tehnica necesară și automobile noi.

garda populara orhei.jpg8

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img