10 C
Chișinău
Wednesday, April 14, 2021

VIDEO // Protestul organizat de Platforma Civică „Demnitate și Adevăr” din 24 aprilie

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

UPDATE // ora 17.00 Manifestanții DA au părăsit Piața Marii Adunări Naționale și s-au îndreptat spre locuința omului de afaceri Vlad Plahotniuc, de pe strada Bulgară. Acolo protestatarii au îmbrâncit forțele de ordine, iar unii au aruncat cu pietre în polițiști.

protesteDA8

protesteDA87876889

protesteDA878768899

protest DA9
Începând cu ora 12.00, Platforma Civică „Demnitate și Adevăr” organizează o „amplă” manifestație de protest în Chișinău. Protestatarii vor cere demisia guvernării și organizarea alegerilor anticipate.

Deși inițial, urmau să participe și simpatizanții PSRM și cei ai Partidului Nostru, aceștia au renunțat. Liderul PN, Renato Usatîi a anunțat că partidul său nu va lua parte la miting pe motiv că nu „sunt suficient de pregătiți”.

Ulterior, Partidul Liberal-Democrat din Moldova a anunțat că, pe 24 aprilie, se vor alătura Platformei DA. Totodată, și fostul ministru al Educației, Maia Sandu a spus că va participa la miting.

Amintim că Ministerul Afacerilor Interne a confirmat informațiile apărute în presă privind eventuale provocări și violențe, pregătite de Platforma DA pentru astăzi. Potrivit ministrului de interne, Alexandru Jizdan, a fost inițiată o anchetă care vizează un grup de persoane care planificau să desfășoare acțiuni cu caracter agresiv.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img