Kaufland vrea să vină în Moldova cu o investiție de 60 milioane Euro

kaufland

Compania germană Kaufland vrea să se extindă și în Republica Moldova. Lansarea unui proiect investițional de amploare pe piața din Republica Moldova a fost subiectul întrevederii de astăzi a Viceprim-ministrului, ministrului Economiei, Octavian Calmîc cu directorul general al companiei Kaufland România, Marco Hößl.

Potrivit proiectului, până în 2020 Kaufland planifică să deschidă 6 magazine în mun. Chișinău, valoarea totală a investiției ridicându-se la 60 mln. de Euro. La acest moment, compania a deschis un oficiu la Chișinău și este la etapa de identificare a terenurilor pentru construcția magazinelor. În același timp, au loc discuții cu producătorii locali privind livrarea produselor la Kaufland din RM și România, potrivit Ministerului Economiei.

Kaufland este una dintre cele mai mari companii germane de retail din Europa. Este componentă a concernului german Schwarz-Gruppe, din care fac parte și alte rețele cunoscute, ca Lidl și KaufMarkt cu peste 200.000 de angajați în Europa. Compania deține peste 1000 de magazine în Germania, Cehia, Slovacia, Polonia, Croația, Bulgaria și România. În anul 2014, grupul Schwarz a devenit cel mai mare grup de retail din Europa, cu afaceri de aproape 80 miliarde euro.

You may also like

Comments are closed.

By