10 C
Chișinău
Wednesday, April 14, 2021

Jizdan CONFIRMĂ: Platforma DA pregătește violențe în timpul mitingului din 24 aprilie

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Ministrul de Interne, Alexandru Jizdan a confirmat informațiile apărute anterior în presă privind provocările planificate de Platforma DA, pentru duminică. Potrivit lui Jizdan, în timpul mitingului din 24 aprilie urmau să aibă loc violențe, dar și altercații cu forțele de ordine, puse la cale de organizatori.

„Ofițerii noștri au depistat încercări de a organiza unele momente agresive în timpul manifestărilor. Se lucrează și acum pentru neutralizarea grupurilor care pregătesc în mod premeditat astfel de acțiuni. Am inițiat o anchetă care vizează un grup de persoane care plănuiau să desfășoare acțiuni cu caracter agresiv, inclusiv agresarea polițiștilor noștri care vor asigura ordinea publică. Cred că prin acțiunile preventive vom reuși să blocăm acțiunile de acest fel”, a declarat Jizdan în cadrul unei conferințe de presă.

Ministrul a precizat că nu poate oferi mai multe detalii despre provocările planificate pentru duminică, acestea urmând să fie făcute publice după finalizarea investigației. Alexandru Jizdan a mai spus că Ministerul de Interna va implica un număr mare de polițiști în zonele unde sunt preconizate manifestații. Jizdan a ținut să amintească liderilor DA că sunt direct responsabili de orice abatere de la legislație.

Amintim că Today.MD a făcut publică o înregistrare audio, în care liderul combatanților din Platforma DA, Mihai Tomacinschi (liderul Gărzii Populare, președinte al Uniunii Veteranilor) vorbea la adunarea activului Gărzii Populare (organizația paramilitară a platformei) despre acțiuni active, mobilizare a veteranilor, tactici de luptă stradală și ruperea cordoanelor polițiștilor de către veterani îmbrăcați în civil, acțiuni ce urmau să aibă loc în timpul protestului din 24 aprilie.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img