INUTIL // Ce spune Candu despre referendumul râvnit de Platforma DA

candu

Organizarea referendumului și a protestului de duminică de către reprezentanții Platformei DA nu mai pot fi justificate, deoarece problemele invocate nu mai există. Opinia a fost exprimată aseară de către preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, în cadrul unei emisiuni la Moldova 1.

„Pe de o parte e importantă voința cetățenilor și faptul că s-au colectat, că-s 300, că-s 400 de mii, asta tehnic e important, dar politic şi ca mesaj e extrem de important. Ce au solicitat acești oameni și organizatorii care au organizat nemijlocit campania de colectare: lipsirea imunității, alegerile prezidențiale directe și scăderea numărului de deputați. Alegerea prezidențială directă deja se realizează, suntem în pregătirea tuturor proceselor și este clar şi previzibil 30 octombrie”, a spus Candu.

Cât despre imunitatea parlamentară, Candu a amintit de proiectul de lege în acest sens care a fost înregistrat pe agenda de lucru a Parlamentului. „Trebuie să treacă procedurile legale ca să fie votată”, a precizat șeful legislativului..

Referindu-se la scăderea numărului de deputați, Candu a spus că acest subiect are „și avantaje și dezavantaje”. „Dacă scazi numărul de deputați, bineînțeles, îngustezi și posibilitatea altor partide de a intra. (…) Că sunt 70, că sunt 100 sau 120, oricum trebuie să faci comisii, trebuie să ai consultanți, trebuie să ai un proces legislativ. Contează ca cei 100 care sunt să fie oameni de calitate și să fie integri. Nu contează că sunt 70 sau sunt 120”, a explicat președintele Parlamentului.

sursa: argumentul.info / foto: politics.md

You may also like

Comments are closed.

By