GESTAPO LA JURNAL TV // Cum sunt sancționați cei care deschid gura (DOC)

dictatura-jurnaltv

Bloggerul Iurie Morărescu a scris un articol în care afirmă că șefii de la Jurnal TV, mai exact frații Gîțu, au ridicat toți angajații în picioare pentru a afla cine a scos din redacție un document intern. Este vorba despre lista sancțiunilor aplicate angajaților Jurnal TV pentru anumite încălcări. Documentul a fost făcut public de către un alt blogger, Eugen Luchianiuc care ar fi primit documentul prin poșta electronică, fiind însoțit și de un mesaj al unui angajat al televiziunii care susține că postul TV „este condus de oameni rupți de realitate”.

„Știu că avem suficienți capitaliști, care vor spune că nu există abuz în scrisoarea lui Gîțu. Cică nu face decât să ceară disciplină… Întâi de toate, Codul Muncii interzice sancțiunile financiare. Ca să nu fiu acuzat de interpretări voi lăsa mai jos articolul intact din Codul Muncii…

Articolul 206. Sancţiuni disciplinare

(1) Pentru încălcarea disciplinei de muncă, angajatorul are dreptul să aplice faţă de salariat următoarele sancţiuni disciplinare:
a) avertismentul;
b) mustrarea;
c) mustrarea aspră;
d) concedierea (în temeiurile prevăzute la art.86 alin.(1) lit.g)-r).
[Art.206 al.(1), lit.d) modificată prin LP8-XVI din 09.02.06, MO83-86/02.06.06 art.362]
(2) Legislaţia în vigoare poate prevedea pentru unele categorii de salariaţi şi alte sancţiuni disciplinare.
(3) Se interzice aplicarea amenzilor şi altor sancţiuni pecuniare pentru încălcarea disciplinei de muncă.
(4) Pentru aceeaşi abatere disciplinară nu se poate aplica decît o singură sancţiune.
(5) La aplicarea sancţiunii disciplinare, angajatorul trebuie să ţină cont de gravitatea abaterii disciplinare comise şi de alte circumstanţe obiective”, a scris bloggerul Iurie Morărescu.

„Mai grav este că televiziunea Țopilor a decis să facă economii, inclusiv din aplicarea amenzilor pentru chestii absolut absurde, cum ar fi neverificarea mail-ului de serviciu timp de patru ore consecutiv. Din mesajul lui Gîțu înțeleg că dacă o echipă de filmare pleacă într-o deplasare la Briceni și nu are Internet, operatorul și reporterul riscă să fie amendați? Că doar nu vor putea accesa poște electronică practic toată ziua.

Pentru postul tv la care ani buni salariul s-a dat în plic, iar banii erau aduși chesh din Germania aplicarea sancțiunilor financiare pentru angajați nu înseamnă decât abateri minore, care îi ajută să facă economii. Că doar nu-s proști să dea prime. Amenzile se împart fără nicio remușcare, iar motivările pur și simplu lipsesc”, notează Iurie Morărescu.

Vedeți mai jos documentul oficial cu lista sancțiunilor, semnat de Octavian Gîțu, directorul general Jurnal TV:

„Din câte ați văzut, mail-ul lui Gîțu, a fost însoțit de un mesaj subiectiv, dar, unul ce nu poate fi neglijat. E lesne că la Jurnal nu poate fi vorba de respect pentru șefi, ci de frică. Asta impun și bodyguarzii familiei Gîțu. Un alt clan care se crede aproape de sponsori, este cuplul Vasile și Eugenia Năstase, ultima fiind director știri. Ambii sunt montați negativ și gândesc după principiul că cei care nu-i susțin „sunt oamenii lui Plaha”.

Se dau importanți, spun că sunt liberi cugetători, deși ambii au fost mereu sub păpucul cuiva. Atunci când Vasile Năstase, era omul lui Roșca, la Euro TV acesta a reușit să obțină de la Voronin și un loc călduți pentru Eugenia în Parlament. După, aceasta a fost propulsată la Publika. Doamna director, însă, a trecut sub tăcere trecutul ei, întrucât, nu este normal să afișezi toate aceste, acum, când ești soția unui lider al partidului Demnitate și Adevăr sau chiar cumnata președintelui DA”, a conchis bloggerul Iurie Morărescu.

foto: blog Eugen Luchianiuc

You may also like

Comments are closed.

By