15 C
Chișinău
Saturday, May 8, 2021

Firmele off-shore au devenit ceva “normal” pentru Ion Sturza, după ce numele lui a apărut în scandalul mondial PanamaPapers

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

În urma scandalului internațional PanamaPapers, în care sunt implicate și offshorurile ex-premierului moldovean Ion Sturza, acesta a postat un mesaj pe contul său de Facebook. Sturza afirmă că firmele de acest gen sunt un lucru normal.

”Văd unii politicieni moldoveni foarte relaxați prin offshorurile din Dubai. Nu e cazul! O investigație gigantică a unui consorțiu internațional de jurnaliști. Mai luați în derâdere RISE? NU este cazul. Va urma și cu moldovenii.

Atenție!, offshorurile în sine nu sunt o problemă. Se folosesc în cazul holdingurilor de către foarte multe companii internaționale. Este un fel de optimizare. Dar ele se declară în cazul tranzacțiilor internaționale – cine este, beneficiarul final. Se plătesc taxele și bună ziua.
În cazul dat, se pare că nimeni dintre cei nominalizați, făcând tranzacții, nu au declarat că sunt beneficiari. Importantă este și originea fondurilor și dacă la inițiere s-au plătit taxele.
Poftă bună, politicieni moldoveni, posesori de offshoruri ascunse!”, a scris Ion Sturza pe Facebook.

Menționăm că PanamaPapers este o investigație internațională, un scandal de evaziune fiscală, în care sunt implicați șefi de stat, sportivi, oameni de afaceri şi miliardari din întreaga lume. Aceștia, printre care și Ion Sturza, au profitat de sistemul conturilor offshore pentru a-şi ascunde veniturile.

foto: tedxchisinau.com

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img