Firma de la care a pornit scandalul Panama Papers, atacată de hackeri

mosack

Ramon Fonseca Mora, directorul şi cofondatorul companiei de avocatură Mossack Fonseca, aflată la originea scandalului global Panama Papers, susţine că firma sa este victima unui atac de piraterie, operat de pe servere străine, potrivit AFP, citată de Mediafax.

„Avem un raport tehnic care ne spune că am fost piraţi de pe servere străine”, a declarat, marţi, Ramon Fonseca Mora, pentru AFP.

El a mai precizat că a depus luni „plângere la parchet” în acest sens.

Ancheta Panama Papers, documentată de ziarul german Suddeutsche Zeitung şi Consorţiul Internaţional pentru Investigaţii Jurnalistice (ICIJ), se bazează pe o scurgere imensă de date, de 11,5 milioane de documente din baza de date a firmei panameze de avocatură Mossack Fonseca, specializată în crearea de companii offshore prin care şi-au ascuns averile numeroase personalităţi din lume, evitând plătirea de taxe.

Datele au fost făcute publice duminică seară, ceea ce a dus la o serie de anchete declanşate în mai multe ţări, dar şi proteste în state precum Islanda, pe fondul implicării premierului în această anchetă.

Printre cei vizaţi de anchetă se află apropiaţi ai lui preşedintelui rus Vladimir Putin, tatăl lui David Cameron, premierul demisionar al Islandei, Sigmundur David Gunnlaugsson, dar şi personalităţi sportive precum Lionel Messi şi Michael Platini.

De asemenea, printre persoanele menționate în investigație se numără și fostul premier moldovean, Ion Sturza.

You may also like

Comments are closed.

By