DOVADA că mitingul de duminică a fost unul electoral: Alți politicieni, decât Năstase, nu au fost admiși la microfon sau au fost huiduiți

nastase.png7

Comportamentul de duminică al organizatorilor manifestației din PMAN poate reprezenta o confirmare a zvonurilor că a avut strict caracter electoral și nu reprezintă începutul unor noi acțiuni de protest. Astfel, mai mulți jurnaliști prezenți la acțiune au observat că practic niciun alt politician decât liderul Partidului Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase nu a fost admis la microfonul de la tribuna centrală.

Practic, singura excepție a fost Ion Hadârcă, liderul unui partid extra-parlamentar – Partidul Liberal Reformator. Dar chiar dacă acesta nu reprezintă un concurent serios pe arena politică, a fost huiduit pe tot parcursul scurtului său discurs. Mulțimea îi striga „potlogarule”, „trădătorule”, încât Hadârcă a fost nevoit la un moment dat să-și întrerupă discursul și să le ceară oamenilor să se liniștească, dar huiduielile au continuat.

DA hadirca7

Nu este clar de ce a fost numit Hadârcă „trădător”, pentru că în 2013 „l-a trădat” pe Mihai Ghimpu, care acum este și el numit trădător? Sau pentru că după ce a ieșit din PL, formațiunea sa a beneficiat de un important sprijin cel puțin mediatic, dacă nu și financiar din partea oligarhului Victor Țopa, la alegerile din 2014?

Este de menționat că și Maia Sandu, care a participat la miting, după cum anunța în ajun, nu a fost admisă la microfon, ceea ce demonstrează că acțiunea de duminică a fost una de lansare în alegerile prezidențiale a finului lui Victor Țopa, Andrei Năstase.

You may also like

Comments are closed.

By