Directorul unei şcoli auto şi un intermediar, reţinuţi de CNA

scoala_examen_auto

Un bărbat din Cahul ar fi extorcat 500 de Euro şi 500 de lei pentru a ajuta o persoană să susțină cu succes examenul auto.

Acesta ar fi pretins bani susţinând că are influenţă asupra persoanelor publice din cadrul Secţiei Înregistrare a Transportului şi Calificarea Conducătorilor Auto Cahul, în vederea promovării examenul de calificare a conducătorilor auto şi eliberarea ulterioară a permisului de conducere categoria “B”.

În timpul investigaţiilor s-a constatat că bărbatul a acţionat în complicitate cu directorul unei Şcoli auto din regiune, pentru ca denunţătorul să fie admis la studii şi să-i fie eliberat certificatul de şcolarizare fără a frecventa orele teoretice şi practice.

Atât directorul şcolii, cât şi intermediarul au fost recunoscuţi în calitate de bănuiţi şi reţinuţi pentru 72 de ore de către ofiţerii DGT “Sud” a CNA şi procurori.

Pe acest caz au fost pornite 2 cauze penale care au fost conexate într-una, pe trafic de influenţă şi corupere pasivă.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, bărbaţii riscă o pedeapsă cu închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 4000 la 8000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.

You may also like

Comments are closed.

By