Deputații au semnat, în număr suficient, pentru excluderea imunității parlamentare

parlament

Proiectul de lege de modificare a Constituției ce ține de excluderea imunității parlamentare a fost înregistrat, astăzi, în Parlament. Documentul a fost semnat de 35 de deputați, a anunțat președintele Legislativului, Andrian Candu.

“Au fost colectate 35 de semnături pentru înregistrarea proiectului de lege de modificare a Constituției ce ține de excluderea imunității parlamentare. Astfel, precum știți, Curtea Constituțională a dat aviz pozitiv, avizul se anexează. Proiectul de lege este subsemnat de 35 de deputați. Vă aduc aminte că 34 de semnături sunt necesare pentru a iniția o modificare a Constituției”, a spus Candu.

Amintim că inițiativa privind excluderea imunității parlamentare a fost elaborată de un grup de 39 de deputați care au propus excluderea alineatului 3 din art. 70 al Constituției. Art.70 prevede că ”deputatul nu poate fi reţinut, arestat, percheziţionat, cu excepţia cazurilor de infracţiune flagrantă, sau trimis în judecată fără încuviinţarea Parlamentului, după ascultarea sa”.

You may also like

Comments are closed.

By