14 C
Chișinău
Friday, April 23, 2021

De Paște, Șor fericește pensionarii din Orhei

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Începînd cu ziua de joi, 28 aprilie, şi până la Paştele Blajinilor, în jur de 6 mii de orheieni vor avea posibilitatea să achiziționeze gratuit produse în magazinele sociale din oraș, grație unui ajutor financiar.

Mai exact, deţinătorii de carduri sociale, în total 6000 de locuitori ai orașului, cetățeni cu venituri modeste, pensionarii, veteranii de război, precum şi persoanele cu nevoi speciale vor primi pe cardurile sociale cîte 100 de lei, bani ce vor putea fi cheltuiți la achiziționarea produselor disponibile în magazinele sociale din Orhei.

Pentru aceasta a fost creată o platformă electronică specială, astfel că, deținătorii de carduri sociale vor primi banii în cont, fără a fi nevoie de alte proceduri. Cu acești bani, deţinătorul de card va putea procura orice produs din cele patru magazine sociale din Orhei.

În cazul în care, deţinătorul de card nu se poate deplasa la magazine, din diferite motive, acest lucru îl poate face o altă persoană care va trebui doar să prezinte buletinul beneficiarului.

Acest proiect este realizat de Întreprinderea orăşenească „Piață și comerț” cu sprijinul AO “Pentru Orhei” şi Primăria oraşului Orhei, la inițiativa primarului Ilan Șor.

Amintim că, deschiderea magazinelor sociale face parte din Programul de administrare a Orheiului, propus de către Ilan Șor la începutul mandatului său. Produsele comercializate în aceste magazine sunt la un preț mult mai mic comparativ cu magazinele obișnuite.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img