De la 1 iulie, salariile lucrătorilor medicali vor fi majorate cu 20 la sută

hero-doctor

Începând cu 1 iulie 2016, lucrătorii medicali vor primi salarii mai mari. Anunțul a fost făcut de către premierul Pavel Filip în timpul prezentării raportului de activitate pentru 100 de zile de mandat. Salariile urmează să fie majorate cu 20 la sută.

„Vreau să facem totul pentru a păstra în țară medicii și personalul medical auxiliar, să le îmbunătățim pas cu pas condițiile de muncă. De aceea, am pregătit creșterea cu 20% a salariilor lucrătorilor medicali din 1 iulie curent, proiect pentru care sunt deja planificate sursele bugetare necesare. Avem nevoie de personal medical profesionist pentru a trăi într-o Moldovă sănătoasă – este un subiect care mă preocupă și în care mă implic personal”, a declarat Pavel Filip.

La fel, premierul a amintit despre aprobarea Planului de acțiuni în domeniul medicamentelor.

„Am alocat fonduri cu 50% mai mari pentru medicamente compensate și am extins lista acestora, asta înseamnă că oamenii au acces la o categorie mult mai largă de medicamente gratuite; de asemenea, promovăm un acces sporit pentru medicamente de calitate, urmare a simplificării autorizării şi plasării pe piaţă a acestora. Guvernul a luat deja câteva măsuri ferme și în ceea ce privește abuzurile furnizorilor de medicamente, dar și acțiunile unor speculanți din acest domeniu”, a adăugat Filip.

imagine simbol

You may also like

Comments are closed.

By