Cutremurul din Ecuador a făcut peste 650 de victime

61795628

Numărul deceselor provocate în Ecuador de devastatorul cutremur cu magnitudinea de 7,8 grade pe scara Richter produs săptămâna trecută a crescut la 654 de persoane, a declarat autoritatea de management a situațiilor de urgență din această țară, potrivit Reuters, citată de Agerpres.

Cutremurul de sâmbăta trecută, cel mai puternic din ultimele aproape șapte decenii, a provocat rănirea a circa 16.600 de persoane, iar un număr de 58 de persoane sunt date dispărute de-a lungul coastei Pacificului din zona Ecuadorului, devastată de seism. Până acum, un număr de 113 persoane au fost fost salvate din clădirile avariate.

cutremur-ecuador

61795485

Mai multe cutremure puternice și peste 700 de replici au continuat să zguduie țara după seismul de 7,8 grade, dar acestea au produs puține daune suplimentare față de cele provocate de marele cutremur inițial. Specialiștii estimează că se vor mai produce cutremure timp de încă câteva săptămâni, notează Reuters.

În urma distrugerii de către cutremur a 7.000 de clădiri, peste 25.000 de oameni trăiesc actualmente în adăposturi. Aproximativ 14.000 de angajați din domeniul siguranței au menținut ordinea în zonele afectate de cutremur, fiind raportate doar furturi sporadice.

You may also like

Comments are closed.

By