Cum comentează un fost consilier de-al lui Filat, din perioada când a fost furat BEM-ul, un mesaj apărut duminică

dumitru-alaiba

Fostul consilier al lui Vlad Filat, Dumitru Alaiba, a venit cu unele explicaţii referitoare la mesajul misogin plasat pe Facebook. El recunoaşte că a fost conştient de faptul că scrie şi plasează un mesaj misogin.

„Am avut intenția sinceră să ofensez o singură persoană – pe Adrian Candu. Din păcate, am ofensat pe mai mulți. Mai mult ca atât, nici nu pot spune că nu-mi dădeam seama de faptul că e un comentariu misogin. Eram conștient de acest fapt în momentul postării”, a scris Alaiba, cerându-şi scuze de la toți pe care i-a ofensat.

Reamintim că duminică Alaiba a scris pe Facebook, despre preşedintele Parlamentului Andrian Candu, care a participat la maratonul Internaţional Chişinău, că aleargă ca o fată, mesajul stârnind nemulţumiri şi critici dure.

„Aleargă ca o fată? Wtf is this suppoded to mean? Nu, for real now. În ’70 era ok să nu alerge femeile maratoane întregi, umflând mitul căderii uterului, de ex, dacă ar face-o. Alaiba, wtf. Or, being open minded se aplică selectiv? Dacă vrei să descrii ceva, foloseşte alte adjective, it’s too low, especially coming from you. Ce-s cu comparațiile astea? Oamenii diferă fizic, prin înălțime, greutate, pregătire fizică aka anduranta, etc. Să-ți arăt femei cu nume şi prenume care au viteza mai bună decât a ta, de ex? Nici nu vreau să-mi consum energia pe aşa stupidități, dar un scurt comentariu se cerea”, i-a reproşat o internaută pe Facebook.

Deşi Alaiba s-a apărat subliniind că el în postare a remarcat „fetelor, nu vă supărați”, aceasta a alimentat şi mai mult nemulțumirea.

„A spune ‘nu te supăra’, după care bagi imediat ceva ofensator, e cel puțin contradictoriu. Nu, nu e ok să crezi că e o glumă benignă, care nu face rău nimănui:) dacă tu ai avea o fată, fiind tatăl ei, ce atitudine ai avea față de o persoană ca tine, în cazul de față?:) fă un exercițiu, măcar ipotetic, pentru tine, mie nu e necesar să-mi răspunzi”, a fost un alt comentariu revoltător la care Alaiba a reacționat doar cu remarca: „La comentariul de mai sus nu am ce adăuga”.

Un alt internaut a scris că în pofida comentariului cu conotații sexiste, se bucură că în R. Moldova se organizează aşa evenimente.

sursa: argumentul.info / foto: unimedia.md

You may also like

Comments are closed.

By